Ajaviide

Loodan, et su armastus ei piirdu inimes(t)ega

By  | 

Mõtisklus …

Mäletan, et olin kuuene, kui esimest korda armastust tundsin.

Vanemad olid mind teatrisse kaasa võtnud ja kuigi ka näidend ise oli igati vaimustav, võlus mind veelgi enam kogu elamus ise. Õhtu, me kolmekesi kodust eemal paljude võõraste keskel… valgus kustub, tekib pidulik ootusärev vaikus, lavalt kostavad esimesed helid…

Mul oli tunne nagu süda oleks tohutu suureks paisunud, siis tuhandeks tükiks laiali plahvatanud, mis uuesti liitusid ja lõid koos midagi suuremat kui olin eales varem kogenud.

Sellel õhtul sündis mu armastus teatri ja teatriskäimise vastu, ja see pole kunagi vaibunud.

Ma armusin kõigesse, mida teater sisaldab – lugu, lavakujundus ja valgustus, muusika ja sõnad, näitlejad kostüümid, kogu moos. Ma armusin sellesse tundesse, mis tekib, kui lavaline tegevus lõpeb ja sa mõistad korraga, et oled näiteks poolteist tundi kuskil teises maailmas viibinud.

Armusin sellesse naudingusse, mis tekib, kui laval kuuldud muusika pärast kõrvades justkui edasi heliseb ja kogetud lood hinge pidama jäävad. Armusin sellesse, kuidas lugu minu silme ees lahti rullub. Armusin tõika, et minu ja loo esitajate vahel puudub ekraan – nad on minuga samas ruumis, hingavad sama õhku, osalised samas kogemuses.

Minu jaoks oli see tõeline võlujõud, tõeline armastus. Ja ma loodan, et sinagi oled kogenud midagi sarnast.

See ei tähenda, et inimeste armastamine pole tähtis. Loodan, et su elus on ka sellist armastust – et leiad inimese, kellest oled alati unistanud, kes sind toetab ja tähetede poole sirutab, eraldab sulle ruumi enda kõrval kasvada ja areneda. Kellega tahad koos vanaks saada.

Ma tõesti loodan, et see juhtub, ja hoian sulle pöialt.

Aga ma loodan, et sa õpid armastama ka asju, mis on suuremad kui sina ja mina. Lemmikloomad, loomad ja loodus üldiselt, kunst, teadus, kultuur, ajalugu, muusika, tants, minugipoolest kasvõi poliitika ja majandus.

Maailmas on nii palju, mida armastada. Ja ma loodan, et kui sellest alustad, koged lõpuks ka tõelist ja ehedat armastust elu enese vastu.

You must be logged in to post a comment Login